06 - 51 60 03 80

Hoe organiseer jij je apps op je smartphone?

Heb jij er over nagedacht? Heb je bewust een keuze gemaakt?

Bij mij is het eigenlijk een beetje vanzelf gegaan. Ik plaatste alle apps die binnen dezelfde categorie paste bij elkaar. Dus productiviteitapps, muziekapps, leesapps, social media etc. Maar in de loop van de tijd werden dat er steeds meer. Ik ben toen overgestapt om per scherm een categorie aan te houden. Best overzichtelijk toch? Maar dat liep toch wel een beetje uit de hand. Uiteindelijk had ik namelijk 11 schermen……… Voor mij eigenlijk best werkbaar, maar toch ging ik twijfelen. Is er geen snellere manier?

Ik heb er een aantal gevonden en hieronder onder elkaar gezet. Ikzelf heb inmiddels alle apps op 1 scherm staan. Ik heb allerlei mappen aangemaakt. Alle apps die ik regelmatig gebruik heb ik in de mappen gestopt. Ik kwam apps tegen die ik niet of nauwelijks gebruik. Die heb ik verwijderd. Apps die ik heel veel gebruik heb ik tussen de mappen laten staan en de belangrijkste staan onderin in de dock. Daar kan ik zo bij.

Als je snel van je apps gebruik wil maken, kijk dan goed wat bij je past. Het is voor iedereen anders. Hieronder een aantal manier.

Manieren om je apps te ordenen:

 • Geen indeling, alles staat gewoon lekker door elkaar
  Als je niet veel apps hebt, kan dit prima werken.

 • De belangrijkste en meest gebruikte apps staan vooraan en nemen af naarmate je ze minder gebruikt
  De meest gebruikte apps zet je op het eerste scherm, daarna volgt de rest.
 • Alles zit in mappen, per thema/onderwerp
  Je geeft iedere map een naam die voor jou logisch is. Door het clusteren heb je alles bij elkaar. Bij het openen van een map zie je alle apps en als er veel in een map zitten moet je alsnog swipen naar het volgende scherm in de map.

 • Alle apps op kleur sorteren
  Voor iemand die visueel is ingesteld een optie. Ziet er mooi en rustig uit.

 • Alle losse apps op alfabetische volgorde
  Dit is voor een Iphone heel makkelijk te doen. Je gaat naar Instellingen>Algemeen>Stel opnieuw in>Herstel beginschermindeling
  Op het eerste scherm krijg je de standaard Apple apps en op de volgende schermen komen alle je andere apps in alfabetische volgorde.

 • Alle mappen op alfabetische volgorde

 • Elk scherm heeft een categorie
  Elk scherm heeft zijn eigen onderwerp/thema. Je kunt snel langs de schermen swipen om te zien welke apps erin zitten.

 • Mappen voorzien van een emoji
  Heb je meer met plaatjes dan met woorden? Dan kun je je mappen ook voorzien van een emoji.

www.mickyvanhouten.nl